Heet Broodrooster

In 2014 kwam er nog een tostikraampje bij. De Heet Broodrooster. Een Biod Caravan van Nederlandse makelaardij omgetoverd tot broodrooster. Compleet met stekker, bedieningsknop en rokende boterham uit het dak… Dit prachtige oranje kraampje heeft vanaf maart 2019 een tweede leven gekregen als mobiele keuken bij Martje uit Markesse. Succes Martje!

 

Hier twee van onze lievelings tosti’s om thuis zelf te maken.

+ Tosti ELVIS // Wit brood met Pindakaas, Banaan en Roomboter

+ Tosti WAAGHALS  // Mais brood met Kaas, Chorizo, rode Ui, Paprika en Sambal

news-item

Heet Brood

De tosticaravan werd geboren in 2007 en heeft sindsdien al een hoop mensen doen glimlachen. Heet Brood was tot en met 2018 te vinden op grote festivals als Pinkpop en Lowlands, maar ook op kleinschalige evenementen en bruiloften. Theater, beeldende kunst en catering smolten hier samen. Net als de kaas. Mmmm... Een tosti bestellen bij de dames van Heet Brood was een ervaring die je niet snel vergeet! De tosti’s werden met veel liefde bereid en niet veel later met oma's broodzaag doormidden gezaagd. En als je geluk had werd hij in een klein mandje naar buiten getakeld. 

news-item

Mini Tapas Bar

In dit tweepersoonsrestaurant op wielen word je precies 10 minuten lang in de watten gelegd. Het groene lantaarntje wiegt zachtjes op en neer. Door de brievenbus glijdt de menukaart naar binnen. Ik neem sangria met vers fruit en tortillas met huisgemaakte guacamole, en jij? De Spaanse meneer op de radio maakt zich schijnbaar erg druk en tettert nog na wanneer de eerste gitaarklanken de kleine ruimte doen vullen.. Door de minuscule deurtjes worden de versnaperingen op tafel geschoven. Trrr… het geluid van een kookwekker kondigt alweer het einde aan. Zijn de 10 minuten nu al om? Het mini-diner is het leukste met iemand die je nog niet kent. We zullen dan ook altijd ons best doen om prachtige koppels bij elkaar te rekruteren.

 

news-item

Lui Brood

De allereerste doe-het-lekker-zelf tosti-installatie. En wat is er nu eigenlijk leuker dan voor elkaar een boterham smeren? De tostigrill is gloeiend heet en de koeling staat vol met lekkers. Er zijn twee smeergelegenheden tegenover elkaar, verbonden door een mini-winkelmand, waarmee je het zout vliegensvlug naar de overkant laat glijden. En de dames van Heet Brood? Die nemen ondertussen even een duik in de zee. Boek LUI BROOD voor al uw kleine feestelijkheden.

 

news-item

Eindhoven Shakes

Eindhoven Shakes is ontstaan na een bezoek aan ‘De Nieuwe Anita’ te Amsterdam. Zwetend een limoen uitpersen, dat wilden wij ook. Goed gejat en versgeperst. Inmiddels heeft het shakeduo Noortje en Josine al vele voetjes van de vloer gekregen met hun onvergetelijke alcoholische potpourri. Neon, vodka, action!

 
news-item

Rabbit Bar

Onze saladebar op Down The Rabbit Hole 2015. Hiervoor werkte Heet Brood eenmalig samen met Garden Mania, een sociaal stadstuinproject op strijp-S te Eindhoven. Samen met Sarie Hermens werd er een bijzonder lekker en gezond salademenu bedacht. Met o.a. geniale gado gado en salade met bietjes en geitenkaas uit de oven. De gehele stadstuin verplaatste naar Beuningen. Daar plukten de bezoekers verse kruiden en aten hun salade in de schaduw van een perenboom.

news-item

Kippenkar

De KIPPENKAR is een mobiele keuken, waar je wel heel letterlijk ziet wat je te eten krijgt. Een hartelijk meisje roert in een grote pan soep en snijdt verse eieren in stukjes. Plots hoor je geritsel. Je kijkt naar beneden en daar staan ze; Bert en Rudolf. Hun veren glanzen en Bert dartelt trots rond zijn nieuwe ei. Wat een mooie kippen! 'Lust u een broodje biologische eiersalade, meneer?' De Kippenkar stimuleert het bewustzijn en is bovenal gewoon heel erg leuk om te zien en te proeven! De kar behoeft overdag geen stroom en kan dus op elke plek geplaatst worden, buiten of binnen. Des avonds is er stroom nodig voor een enkel lampje. In overleg kunnen er kopjes kippensoep en/of verschillende broodjes (verse eiersalade/ gerookte kip met pesto) geserveerd worden. De kip en de eieren zijn biologisch en komen van de Genneper Hoeve te Eindhoven.

news-item